24 mars 2011

Orasolv genomför årets första förvärv

Orasolv genomförde idag årets första förvärv av en klinik. Kliniken som man förvärvar är Team Englund AB som återfinns i Uddevalla, tillträdet till kliniken blir per den förste april. Kliniken har under det senaste verksamhetsåret omsatt ca 5 mkr och med ett resultat före skatt om 0,6 mkr. Vilket alltså ger en marginal på ca 12%. Positivt är även att kapaciteten innan tillträdet har utökats med ytterligare en tandläkare. Jan Svensson Freij kommenterar även i pressmeddelandet att man planerar för en fördubblad kapacitet på kliniken. Vilket möjliggör att kliniken nästintill uppfyller den målbild som finns per klinik till utgången av 2014.

Efter den pågående nyemissionen så kommer det finnas ca 42 miljoner aktier i bolaget. Min bedömning över resultatet för innevarande år är fortsatt ett resultat före skatt inom kärnverksamheterna på ca 5-7 mkr, motsvarande ungefär 8,8-12,2 öre i vinst per aktie efter schablonskatt. Även att kursen senaste tiden har dragit sig ned mot emissionskursen, så känns det inte för egen del som att det för stunden är något jätteläge att kliva in på.

Den absolut största triggern för mig personligen på kort sikt är famförallt konkret förslag om avknoppning av Orasolv Products, vilket kraftigt förbättrar resultatet koncernen och samtidigt ger den enskilde möjlighet att välja om denne vill investera i båda delarna eller ej.

1 kommentar:

  1. Tack för ännu en bra Orasolv bloggning.
    Jag ligger själv rätt tung i Orasolv och tror mkt på dem. Håller med till 100% ang Orasolv Products en avknoppning eller särnotering är en kraftfull trigger.

    SvaraRadera