31 mars 2011

Köprekommendation på Bahnhof

Veckans affärer gav idag en köprekommendation på Bahnhof i deras analys på bolaget. Trots att man tydligen inte har något större förtroende över Bahnhofs egna prognos för 2011. VA estimerar vinsten efter skatt för 2011 till 15 Mkr och för 2012 till 34 Mkr. Bahnhof själva har estimerat vinsten efter skatt till ca 23 Mkr inkluderat bokslutsdispositioner, dessa oaktat så blir vinsten efter schablonskatt ca 37 Mkr. Trots denna kraftiga avvikelse så ger man en köprekommendation på bolaget, tack vare dem intressanta tillväxt möjligheterna som onekligen finns.

En rejäl groda i analysen är dock följande stycke:

"Men snittomsättningen hittills i mars på strax under 200 000 aktier om dagen eller cirka 6 miljoner kronor är ändå helt acceptabel, och vi vågar oss på en köprekommendation i Sveriges mest spännande internetoperatör."

Inte någon enskild handelsdag har varit i närheten av att omsätta 200 000 aktier under mars månad. Faktum är att en omsättning överstigande 100 000 aktier per dag enbart skett under ett få antal dagar hitills sedan bolaget listades på Aktietorget.

***

Jag har förövrigt anmält mitt intresse för att teckna i Orasolvs pågående emission. Har dock ingen större förhoppning om att få något utan stöd av teckningsrätter. Anser dock fortfarande att man bör vara aningen avvaktande tills vissa saker har klarnat. Ser fram emot en årsredovisning som förhoppningsvis kan ge klarhet i flertalet av dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar