7 mars 2011

Angående momsklippet för Bahnhof

Det har på vissa forum mm förekommit diskussioner om huruvida Bahnhofs momsklipp från Portugal är beständigt eller ej. Främst har det sitt ursprung i vad Allteles vd, Ola Norberg, sade i en presentation på Financial Hearings att Bahnhof drog nytta av ett förbehåll vad gäller moms inom EU som sträcker sig fram till 2014.

Bahnhof har utvärderat denna modell extremt noga, innan man valde en etablering av ett dotterbolag i Madeira och även låtit externa experter granska upplägget. Det förbehåll som finns om en skatteundantagszon för tex Madeira, försvinner mycket riktigt 2014. Men det förbehållet berörs inte Bahnhof av, utan förutsättningarna kommer att vara intakta med nuvarande regler även efter 2014.

Ska skriva ett mer utförligt inlägg om detta senare och efter ytterligare faktainsamling.

4 kommentarer:

  1. Mycket bra initiativ! Bahnhof är ett väldigt spännande företag och jag har velat veta lite mer kring momsen.

    SvaraRadera
  2. Varför skulle inte Bahnhof beröras av detta, menar du? Allt jag har lyckats luska fram på området pekar på motsatsen.

    SvaraRadera
  3. Gilmour:
    Skall återkomma om detta i en post, ska försöka dubbelkolla en del saker och har inte fått tag i några personer som jag gärna vill konsultera innan. Men förhoppningsvis kan jag posta ett inlägg om detta under veckan.

    SvaraRadera
  4. Okej, det ska bli intressant att läsa. Kul att någon mer bloggare har börjat uppmärksamma Bahnhof!

    SvaraRadera