17 mars 2011

I tsunamins spår

Mycket har hänt sedan en av de mest kraftfulla jordbävningarna någonson med efterföljande tsunami svepte in över Japan den 11 mars. Gigantiska skador på materiella ting, men framförallt ett enormt mänskligt lidande. En hel värld har följt utvecklingen efter skalvet och framförallt händelserna kring kärnkraftverken i Fukushima, där man fortfarande inte vet skadorna. Härvid sveper en gigantisk våg om kärnkraftens vara eller icke vara, vilket troligtvis kommer få effekter.


För den som önskar följa utvecklingen i de japanska kärnkraftverken i Fukushima, och önskar aningen mer pålitlig information än vad kvällspressen kan erbjuda, så kan jag rekommendera att föja IAEA:s rapportering på följande länk:

IAEA Update on Japan Earthquake

***

Bahnhofs styrelseordförande, Jon Karlung, var idag med i en artikel i DN och chattade även med läsare kring kommersiella aktörers hot mot integriteten. Högst angelägna frågor som Jon bildar opinion i, samtidigt som det även medför viss gratisreklam för Bahnhof och dess profilering i personlig integritet.

DN: "Kommersiella aktörer hotar internet precis som FRA"
DN: Chatt med Jon Karlung

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar