24 augusti 2011

Vinsthemtagning och inför rapporten i Värmlands Finans

Alltele har gått riktigt bra senaste tiden, det tack vare förvärvet av Ventelo samt storköp av Mark Hauschildt som pumpade upp kursen. Alltele har för stunden passerat min gamla riktkurs och jag väljer därför att avyttra hela innehavet, i hopp om att kursen kommer att sjunka ner igen. Den underliggande verksamheten anser jag vara värd betydligt mer, vilket framgår i min uppdaterade analys. Dock så kommer resultatet i Q2 vara desto mer blygsamt, förmodligen ändå ett av de bättre resultaten någonsin i ett enskilt kvartal. Men ändå relativt lågt kontra värderingen.

I delårsbokslutet så borde det inte finnas några direkta kostnader för förvärv, eventuellt mindre kostnader för juridisk rådgivning inför förvärvet av Canal Digitals IPTV-verksamhet. Kursen kan troligen ligga kvar kring dessa nivåer, men torde knappast dra iväg på rapporten. Kommande kvartalsrapporter kommer troligtvis innehålla en hel del kostnader för omstrukturering i Ventelo. Vilket kommer att göra att den kortiktiga värderingen blir ganska hög, vilket troligtvis kan avskräcka så gör jag en chansning och står utanför.

***

På fredag så kommer Värmlands Finans med sitt delårsbokslut för Q4 i det förlänga verksamhetsåret. Bolaget bör visa upp en vinst av goda mått, men en bra bit ifrån vad den underliggande verksamheten genererar i dagsläget. Det nya större avtalet, borde bara varit med under en måndag. Men kan dock teoretiskt nära på ha varit med under två månader. Resultatet innan skatt borde konservativt uppgå till något över 1 Mkr, om det större avtalet enbart varit med under en månad och med lite mer kostnader. Samt är frågan hur pass mycket av emissionskostnader som tas direkt i Q4. Men ett resultat kring 1 Mkr före skatt, känns dock behagligt.

Ser man till den underliggande verksamheten och de 10 Mkr som man ökade kapitalbasen med under sommaren , så torde dock resultatet framgent ligga kring 2,5 Mkr på kvartalsbasis. Då dessa 10 Mkr borde varit tillgängliga under i princip hela innevarande kvartal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar